Okçuluk Turnuvasında Büyük Başarı

Bursa'nın Harmancık ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Akıncılar Okçu Şüca'yı Anma Geleneksel Okçuluk Turnuvası sona erdi. 16 ülkeden okçuların katıldığı uluslararası turnuvada yarışmalar, 3 farklı kategoride yapıldı. Düzenlenen bir çok yarışmalarda dereceleri bulunan ve Sanat-İZ Topluluğu'nda eğitim gören Mustafa Can Kirli, erkekler kategorisinde birinciliği elde etti. Aynı gruptan yarışmalara katılan iki öğrenci ise dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Okçuluk Antrenörü Dilek Çelik, “Amacımız kendi kültürümüz olan geleneksel okçuluğu çocuklarımıza sevdirmek ve ulaşabildiğimiz her yerde tanıtmaktır. Bu kapsamda Kemalpaşa'daki Sanat-İZ Geleneksel Okçuluk Topluluğu'nda öğrenci eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. Kayıt işlemleriniz için bizlere (0551) 984 89 91 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Okçuluk sporunu severek yaptığını belirten Mustafa Can Kirli ise “2 yıldır Kemalpaşa'daki Sanat-İZ Topluluğu'nda okçuluk eğitimi alıyorum. Okçuluk branşında kendini kanıtlamış antrenörüm sayesinde bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum. Elde ettiğim başarıda bana destek olan antrenörüm Dilek Çelik'e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.